60

"Kış Uykusu"nu izlemiş Burak.. Sıcağı sıcağına ne düşündüğünü sordum film hakkında.. Söyledikleri çok hoşuma gitti, defterime not almak istedim..


"Bence bir kere izlenebilerek hatırda kalabilecek bir film değil. Etkileyici ama sanki beni yine izle der gibi. Süre uzun olduğu için aradaki bağıntılar zamana yenik düşüyor ya da tam tersi sindire sindire anlatmayı tercih etmiş. Ben de birinci dediğim etkiyi yarattı. "Kötülüğe karşı koymamak" diyen bir kadın, kötülüğe iyi gibi görünse de insanları aslında küçük görerek kötülükle karşı koyan bir adam ve kötülüğe tüm iyi niyeti saflığı ve daha iyisi olmadığı için çekip gidemeyen aciz haliyle iyilikle karşı koymaya çalışan kadın. Bu filmde kötü kimdi, iyilikle karşı koyan kimdi ve kötü görünen iyiler, iyi görünen kötüler kimdi.. Herkes hem kötü hem iyi miydi.. Yoksa insanin kaçınılmaz yazgısı, balçıklı su haliyle defolu muydu herkes dibine kadar.. Tek bir tane bile yüz gülümseten karakter yoktu, çocuk bile. Parayı yaktığı için insanlık adına büyük bir onur ortaya koyan adam aynı zamanda ahmak, sarhoş, kendini bilmez olarak da nitelendirilebilir. Yani "insanız işte" durumunda bıraktı bizi. Ne bekliyorsun ki der gibi.."



Onun söylediklerinden sonra filmi bir kez daha izleyesim geldi.. Biz 7.Oda Sinema Kulübü ile 7 ay önce sinemada izlemiştik Kış Uykusu'nu.. Bir gece yeniden dalmalı o uykuya.. Hazır kış soğuğu içinde yaşıyorken..



0 yorum:

Yorum Gönder