606


Yeni bir dergiye merhaba dedik bu akşam Cafe 7.Oda'da.. Nuran almış getirmiş cafemize yakışır diye.. BAVUL.. İnsanı heyecanlandıran isimlerle dolu yepyeni bir dergi.. Bitmeyen çilesiyle Bergen'i kapağına almış.. "..bütün zalim olanları sen affetsen ben affetmem.." diyor.. O hüzünle ve acıyla bakan tek gözünü hatırlıyorum Bergen'in, beni de bir hüzün kaplıyor.. Kadına şiddet hiç bitmiyor.. 

Giriş yazısını okumak için sayfayı çeviriyorum.. Merhaba diyor dergi, "Türkiye'de hüznün, mutluluğun, özlemin, heyecanın ve yalnızlığın bile bir hiyerarşisi vardır. Vicdanımızın sindirebileceği ölçüde acılardan bahseder, kendi makul yalnızlıklarımızı yaşarız. Hızlı tüketilebilir buhranlarla kahrolurken, tüm bu buhranların esansı olsun diye yazılmış kelimelerle ferahlar içimiz. Gerçeklik, yarattığımız makul dünyada yalnızca bir malzemeye dönüşür. Gerçekliğe mum ışığında bakarız. Çünkü gölgelerin rengi yoktur." diye giriyor dünyamıza..

Haydi öyleyse demli bir çay iyi gider bu derginin yanında.. Nasıl olsa yağmur hiç durmuyor.. Ve evet yok ki rengi gölgelerin..

0 yorum:

Yorum Gönder